( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Va promit ca nu ati mancat niicodata sarmale mai bune. In familia noastra, standardele sunt ridicate cand vine vorba despre sarmale. Nu ne plac nici la restaurant (nunti/botezuri), nici ce am mancat pe la rude, prieteni. Exista cateva reguli, din punctul meu de vedere pentru niste sarmale reusite: 1. Sarmalele trebuie fierte minim 3 ore (intre 3-5 ore), pana cand varza se rupe cand o tai cu fuculita. Daca le fierbeti mai putin de atat, varza ramane tare, iar sarmalele nu sunt cum trebuie. 2. Orezul tebuie sa fie putin. Carnea conteaza, nu orezul. 3. Varza trebuie pusa in apa rece cu o seara inainte. Nu trebuie sa fie nici acra, nici sarata. 4. Bulionul NU se pune de la inceput, sarmalele se vor intari, iar cantitatea trebuie sa fie generoasa. Sarmalele albe nu sunt apetisante. 5. Condimentati-le bine cu cimbru, piper si sare. Nu trebuie sa fie fade. 6. In ultima jumtate de ora, le dam la cuptor. Fierberea trebuie sa fie la foc mic, ca apa sa nu scada si sa fie nevoie sa adaugam. Devin inecate in apa. 7. Ceapa trebuie sa fie jumatate calita, jumatate cruda. Daca respectati acesti pasi, nu aveti cum sa dati gres.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!