Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sarmale cu varza acra

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

SuperPlate

391 retete postate

gatesc.co
Chef
Sarmale cu varza acra
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sarmale cu varza acra

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

SuperPlate

391 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

1 ora

Preparare

4 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Va promit ca nu ati mancat niicodata sarmale mai bune. In familia noastra, standardele sunt ridicate cand vine vorba despre sarmale. Nu ne plac nici la restaurant (nunti/botezuri), nici ce am mancat pe la rude, prieteni. Exista cateva reguli, din punctul meu de vedere pentru niste sarmale reusite: 1. Sarmalele trebuie fierte minim 3 ore (intre 3-5 ore), pana cand varza se rupe cand o tai cu fuculita. Daca le fierbeti mai putin de atat, varza ramane tare, iar sarmalele nu sunt cum trebuie. 2. Orezul tebuie sa fie putin. Carnea conteaza, nu orezul. 3. Varza trebuie pusa in apa rece cu o seara inainte. Nu trebuie sa fie nici acra, nici sarata. 4. Bulionul NU se pune de la inceput, sarmalele se vor intari, iar cantitatea trebuie sa fie generoasa. Sarmalele albe nu sunt apetisante. 5. Condimentati-le bine cu cimbru, piper si sare. Nu trebuie sa fie fade. 6. In ultima jumtate de ora, le dam la cuptor. Fierberea trebuie sa fie la foc mic, ca apa sa nu scada si sa fie nevoie sa adaugam. Devin inecate in apa. 7. Ceapa trebuie sa fie jumatate calita, jumatate cruda. Daca respectati acesti pasi, nu aveti cum sa dati gres.

Sarmale cu varza acra

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

1 ora

Preparare

4 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
SuperPlate
Chef
gatesc.co

Prezentare

Va promit ca nu ati mancat niicodata sarmale mai bune. In familia noastra, standardele sunt ridicate cand vine vorba despre sarmale. Nu ne plac nici la restaurant (nunti/botezuri), nici ce am mancat pe la rude, prieteni. Exista cateva reguli, din punctul meu de vedere pentru niste sarmale reusite: 1. Sarmalele trebuie fierte minim 3 ore (intre 3-5 ore), pana cand varza se rupe cand o tai cu fuculita. Daca le fierbeti mai putin de atat, varza ramane tare, iar sarmalele nu sunt cum trebuie. 2. Orezul tebuie sa fie putin. Carnea conteaza, nu orezul. 3. Varza trebuie pusa in apa rece cu o seara inainte. Nu trebuie sa fie nici acra, nici sarata. 4. Bulionul NU se pune de la inceput, sarmalele se vor intari, iar cantitatea trebuie sa fie generoasa. Sarmalele albe nu sunt apetisante. 5. Condimentati-le bine cu cimbru, piper si sare. Nu trebuie sa fie fade. 6. In ultima jumtate de ora, le dam la cuptor. Fierberea trebuie sa fie la foc mic, ca apa sa nu scada si sa fie nevoie sa adaugam. Devin inecate in apa. 7. Ceapa trebuie sa fie jumatate calita, jumatate cruda. Daca respectati acesti pasi, nu aveti cum sa dati gres.

Ingrediente

Portii:
  • 1.5 kg varza murata
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 crenguta de marar
  • 1 kg fleica de porc
  • 300 gr gusa de porc
  • 100 gr orez
  • 5 buc ceapa
  • 4 linguri bulion
  • 200 ml suc de rosii cu ardei kapia
  • dupa gust apa
  • 2 lingurite cimbru
  • 100 ml ulei
  • 2 buc oua
  • 3 buc foi de dafin
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1varza murata
    1.5 kg
  • 2cimbru
    1 crenguta de
  • 3marar
    1 crenguta de
  • 4fleica de porc
    1 kg
  • 5gusa de porc
    300 gr
  • 6orez
    100 gr
  • 7ceapa
    5 buc
  • 8bulion
    4 linguri
  • 9suc de rosii cu ardei kapia
    200 ml
  • 10apa
    dupa gust
  • 11cimbru
    2 lingurite
  • 12ulei
    100 ml
  • 13oua
    2 buc
  • 14foi de dafin
    3 buc
  • 15sare
    dupa gust
  • 16piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.