Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pui Basquaise

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

1982 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pui Basquaise
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pui Basquaise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

1982 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora 50 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Un preparat specific din Tara Bascilor cu bucati de carne de pui, sos de rosii si ardei gras. Puiul intreg este transat in 8 bucati. Din partea de spate se face supa care va sta la baza sosului. Aripile, pulpele inferioare si superioare si pieptul, trecute prin faina si rumenite in unt si ulei sunt apoi asezate peste sos si gatite impreuna la cuptor. Pielea devine crocanta, carnea frageda si zemoasa si sosul aromat. Garnitura de orez acompaniaza perfect prepratatul.

Pui Basquaise

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora 50 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Un preparat specific din Tara Bascilor cu bucati de carne de pui, sos de rosii si ardei gras. Puiul intreg este transat in 8 bucati. Din partea de spate se face supa care va sta la baza sosului. Aripile, pulpele inferioare si superioare si pieptul, trecute prin faina si rumenite in unt si ulei sunt apoi asezate peste sos si gatite impreuna la cuptor. Pielea devine crocanta, carnea frageda si zemoasa si sosul aromat. Garnitura de orez acompaniaza perfect prepratatul.

Ingrediente

Portii:
  • 1.2 kg pui
  • 2 buc foi de dafin
  • 40 gr faina
  • dupa gust sare
  • 0.25 lingurita piper Cayenne
  • dupa gust piper macinat
  • 20 ml ulei
  • 15 gr unt
  • 2 buc ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc ardei gras galben
  • 200 ml vin alb demisec
  • 380 gr rosii din conserva
  • 800 ml apa
  • 1pui
    1.2 kg
  • 2foi de dafin
    2 buc
  • 3faina
    40 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper Cayenne
    0.25 lingurita
  • 6piper macinat
    dupa gust
  • 7ulei
    20 ml
  • 8unt
    15 gr
  • 9ceapa rosie
    2 buc
  • 10usturoi
    3 catei
  • 11ardei gras
    1 buc
  • 12ardei gras galben
    1 buc
  • 13vin alb demisec
    200 ml
  • 14rosii din conserva
    380 gr
  • 15apa
    800 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.