Papanasii fierti sunt un preparat cu specific maghiar insa sunt foarte raspanditi si pe teritoriul nostru. Cei mai multi dintre noi stim de varianta clasica a papanasilor si anume prajiti, insa si cei fierti sunt un desert absolut delicios.
Pot fi servite ca o gustare de dupa-amiaza ori ca si garnitura alaturi de altceva. Noi le-am mancat alaturi de friptura de porc pregatita la cratita cu foi de dafin si cimbru. Alor mei le-au placut foarte mult.
Simplu de preparat si cu ingrediente putine, acesti melcisori din aluat foietaj cu bacon si chimen si de mare succes! Merg serviti calzi, cu ketchup, sau reci, luati la pachet, dar sunt de efect si printre aperitivele unei mese festive.
De obicei aruncam coaja castravetelui,dar in stratul exterior al legumei sunt concentratii importante de vitamine, minerale si fibre alimentare, asa ca am descoperit o posibilitate de a integra coaja in alimentatie fara sa-i simt gustul putin amarui.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!